site.btaНационалният отбор на България по волейбол за мъже под 20 години започна подготовка за европейските квалификации

Националният отбор на България по волейбол за мъже под 20 години започна подготовка за европейските квалификации
Националният отбор на България по волейбол за мъже под 20 години започна подготовка за европейските квалификации
Снимка: bvf.bg

Подготовка за европейските квалификации от днес започна националният отбор за мъже по волейбол под 20 години, съобщиха от федерацията. Селекционерът Мирослав Живков повика група от 17 състезатели, които ще тренират в Стара Загора. Първото занимание е днес от 17:30 часа. 

"Евроквалификацията ще се проведе в Изборани (Румъния) и започва на 11 януари. Първият ни мач е срещу Черна гора, а в следващите два дни се срещаме с Турция и домакините. Директно за Европейското първенство се класира само първият. Ще има и втора квалификация между 4 и 7 април. Шампионатът е 26 август - 7 септември в Гърция и Сърбия.

Състав на националния отбор за мъже под 20 години:

Разпределители: Рангел Витеков (Хебър), Виктор Жеков (Левски), Симеон Николов (Левски)

Либеро: Александър Цанев (Перун), Константин Чипев (Левски)

Центрове: Стелиан Делибосов (Пирин Разлог), Александър Николов (Марек), Томислав Русев (Люлин), Костадин Козелов (Левски)

Диагонали: Жасмин Величков (Берое 2016), Кристиян Титрийски (Левски), Георги Бъчваров (Марек)

Посрещачи: Александър Къндев (Левски), Николай Иванов (Добруджа), Кристиян Андреев (ЦСКА), Любомир Златков (ЦСКА), Виктор Томов (ВАСК)

На 4 януари след втората тренировка Къндев, Симеон Николов, Титрийски и Козелов ще се върнат в София и ще се готвят с Левски за двубоя от Челъндж Къп срещу Монца. Мачът е на 9 януари. Веднага след него четиримата ще отпътуват към националния отбор в Стара Загора.

На 5 януари към тима ще се присъединят центърът Николай Котевски (ВАСК) и посрещачът Огнян Христов (Берое)", написаха на сайта на федерацията.

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:25 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация