site.btaМикаела Шифрин спечели и слалома в Лиенц с аванс от над 2 секунди

Микаела Шифрин спечели и слалома в Лиенц с аванс от над 2 секунди
Микаела Шифрин спечели и слалома в Лиенц с аванс от над 2 секунди
Снимка: AP Photo/Giovanni Auletta

Ден след като триумфира в гигантския слалом, американката Микаела Шифрин спечели и слалома в австрийския зимен център Лиенц, валиден за Световната купа. Това бе впечатляващата 93-а победа на Шифрин за Световната купа. Американката завърши с общо време 1:48.75 минута, като даде най-добро време и в двата манша и финишира под аплодисментите на всичките си съпернички.

На второ място в слалома остана германката Лена Дюр, която направи отлично второ спускане и се пррвидвижи от пета на втора позиция. Въпреки това Дюр завърши на цели 2.34 секунди зад Шифрин.

На трето място завърши швейцарката Мишел Гизин с общо време 1:51.20 минута. Челната петица се допълва още от шведката Ана Свен Ларсон и словачката Петра Влъхова. Американката Паула Молцан, която бе с втора време в първия манш, пропусна врата във втория и не финишира.

"Аз имам много ясна идея за начина, по който искам да карам ски. Не знам дали това е тайна или идва след много години работа и опити да намеря най-добрия път", каза 28-годишната Шифрин пред германската телевизия ARD.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Микаела Шифрин с 900 точки, като тя увеличи аванса си пред италианката Федерика Бриньоне, която има 637 точки, а трета е словачката Петра Влъхова - с 572.

В дисциплината слалом отново води Шифрин с 430 точки, пред Влъхова с 325 и германката Лена Дюр с 270.

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:17 на 24.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация