site.btaРадослав Янков преодоля два квалификационни кръга и ще участва в елиминациите на паралелен гигантски слалом в сноуборда

Радослав Янков преодоля два квалификационни кръга и ще участва в елиминациите на паралелен гигантски слалом в сноуборда
Радослав Янков преодоля два квалификационни кръга и ще участва в елиминациите на паралелен гигантски слалом в сноуборда
Снимка: AP Photo/Francisco Seco

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за директните елиминации в дисциплината паралелен гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Кортина д’Ампецо (Италия). Българинът преодоля предварителния квалификационен кръг, след това и втория елиминационен, за да стигне с 15-о време до кръга за отстраняване.

Времето на Янков във втория елиминационен кръг е 1:09.97 минути или изоставане от лидера Роланд Фишналер (Италия) с 1.97 секунди. В първия кръг Янков в червеното трасе завърши на 9-о място с 34.72, а във втория елиминационен даде 35.25. Топ 3 в този етап от пресяванията допълниха също италианци – втори е Даниеле Багоца, а трети – Едвин Корати.

В първия кръг на квалификациите участват всички заявили се сноубордисти. Те се пускат по веднъж в трасе, определено от съдийския екип. 32-те най-добри времена – по 16 от синьото и от червеното трасе продължават в следващия етап. Там сноубордистите също се спускат по веднъж, но сменят цвета на трасето. От този етап за директните елиминации продължават общо 16.

Същинският старт за Световната купа е от 19:15 часа днес българско време, където ще участва и Янков.

Още четирима българи се заявиха за участие днес, но не успяха да преминат първия квалификационен кръг. В синьото трасе на 22-о място се нареди Петър Гергьовски с време 36.40 секунди, а Кристиан Георгиев остана на 25-о място с 37.75. Тервел Замфиров не завърши. В червеното трасе 19-годишният Александър Крашняк остана на 26-о място с 41.98.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:14 на 18.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация