site.btaСтатистика от Гран при на Лас Вегас във Формула 1

Статистика от Гран при на Лас Вегас във Формула 1
Статистика от Гран при на Лас Вегас във Формула 1
снимка: AP/Darron Cummings
Статистика от Гран при на Лас Вегас (САЩ) във Формула 1 (50 обиколки по 6,201 км):

 1. Макс Ферстапен    (Нидерландия)    Ред Бул		        1:29:08,289 часа
 2. Шарл Льоклер      (Монако)         Ферари			+2,070 секунди
 3. Серхио Перес      (Мексико)	       Ред Бул			+2,241
 4. Естебан Окон      (Франция)	       Алпин			+18,665
 5. Ланс Строл        (Канада)	       Астън Мартин             +20,067
 6. Карлос Сайнс      (Испания)	       Ферари			+20,834
 7. Люис Хамилтън     (Великобритания) Мерцедес			+21,755
 8. Джордж Ръсел      (Великобритания) Мерцедес			+23,091
 9. Фернандо Алонсо   (Испания)        Астън Мартин		+25,964
10. Оскар Пиастри     (Австралия)      Макларън			+29,496
11. Пиер Газли        (Франция)	       Алпин			+34,270
12. Александър Албон  (Тайланд)        Уилямс			+43,398
13. Кевин Магнусен    (Дания)          Хаас   			+44,825
14. Даниел Рикардо    (Австралия)      АлфаТаури    	        +48,525
15. Чжоу Гуанюй       (Китай)          Алфа Ромео		+50,162
16. Лоугън Сърджант   (САЩ)            Уилямс			+50,882
17. Валтери Ботас     (Финландия)      Алфа Ромео               +1:25,350 минути

 отпаднали:
Нико Хулкенберг (Германия)        Хаас 
Ландо Норис     (Великобритания)  Макларън
Юки Цунода      (Япония)          АлфаТаури

най-бърза обиколка: Оскар Пиастри (47 обиколка) - 1:35,490 минути (средна скорост 233,779 км/ч)

Генерално класиране при пилотите след 21 от общо 22 кръга:
 1. Макс Ферстапен       549 точки
 2. Серхио Перес      	 273
 3. Люис Хамилтън     	 232
 4. Карлос Сайнс      	 200
 5. Фернандо Алонсо      200
 6. Ландо Норис	         195

Генерално класиране при отборите:
 1. Ред Бул  	 822 точки
 2. Мерцедес 	 392
 3. Ферари   	 388
 4. Макларън     284

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:22 на 06.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация