site.btaБългария с 29-о място на 1500 метра при мъжете на Световната купа по шорттрек в Монреал

България с 29-о място на 1500 метра при мъжете на Световната купа по шорттрек в Монреал
България с 29-о място на 1500 метра при мъжете на Световната купа по шорттрек в Монреал
снимка БТА

Стефан-Александър Кюмюрджиев се класира на 29-о място във втория старт на 1500 метра на втория кръг за сезона на Световната купа по шорттрек в Монреал (Канада), на която участват петима национали.

Кюмюрджиев премина четвъртфиналните репешажи след второ място във втора серия с 2:20.506 минути, а на полуфиналите завърши пети във втора с 2:30.017.

Максим Максимов е 39-и в същата дисциплина, а Иван Дончев 45-и, след като финишираха съответно четвърти във втора серия с 2:20.854 и шести в пета с 2:27.843 минути на репешажите.

На 1000 метра при мъжете Асен Гюров се нареди 47-и в крайното подреждане, а при жените на същата дистанция Катрин Маноилова завърши 40-а, след като не стартира на репешажите.

В спринта на 500 метра шампиони станаха канадците Рики Доак при жените с 42.408 секунди и Джордан Пиер-Жил с 40.349, а в първия старт на 1500 метра триумфираха Уилям Данджину (Канада) с 2:21.780 минути при мъжете и Джили Ким (Република Корея) с 2:34.588 при жените.

На 1000 метра първи при мъжете е Йенс ван'т Вут (Нидерландия) с 1:26.281 минута, а при жените Ухи-мин Сио (Република Корея) с 1:31.288, а във втория старт на 1500 метра победители са съответно Джун-Уу Ким (Република Корея) с 2:20.294 минути и Хане Десме (Белгия) с 2:24.672.

Световната купа в Канада ще завърши по-късно днес с финалите при щафетите жени 3000 метра и мъже 5000 метра.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:10 на 26.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация