site.btaМонреал победи Бъфало като гост в първенството на НХЛ

Монреал победи Бъфало като гост в първенството на НХЛ
Монреал победи Бъфало като гост в първенството на НХЛ
снимка: БТА

Bратарят Джейк Алън спаси 36 удара и помогна на Монреал да се наложи над Бъфало с 3:1 в среща от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това е трета победа в първите пет мача за канадския отбор от началото на сезона и те имат 7 точки на 3-о място в Атлантическата дивизия. Бъфало е последен в същия поток с 4.

Освен вратаря, Танър Пиърсън и Брендън Галахър се отличиха с по един гол и една асистенция за гостите от Монреал. И те откриха резултата още в 2:56 минута на мача чрез Джъстин Барън, който използва асистенция на Арбър Джекай. Но домакините от Бъфало изравниха само 5 минути по-късно благодарение на Джеф Скинър, който се разписа при числено превъзходство, получило се след наказание на Галахър за препъване.

Втората третина мина без голове, но още в 3:31 минута на третата гостите от Монреал отново излязоха напред в резултата. Галахър вкара за 1:2, след като беше най-съобразителен при загубена шайба в центъра на леда, напредна и я мушна под вратаря Ерик Комри. В 16:53 минута на последния период дойде ред и на Монреал да се възползват от числено превъзходство и Пиърсън вкара за 3:1.

"Просто се старая с всеки следващ мач да давам малко повече от предишния на отбора ми. Това е моята мантра преди всяка среща. Няма как да съм перфектен всеки път, но е важно да поддържаш една посока на развитието си. За нас това е голяма победа, която идва дни след друга такава – 3:2 над Вашингтон", заяви след края на срещата вратарят на Монреал Джейк Алън.

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:20 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация