site.btaОтборът на Англия стана третият полуфиналист на Световното първенство по ръгби след труден успех над тима на Фиджи

Отборът на Англия стана третият полуфиналист на Световното първенство по ръгби след труден успех над тима на Фиджи
Отборът на Англия стана третият полуфиналист на Световното първенство по ръгби след труден успех над тима на Фиджи
Снимка: АП

Отборът на Англия успя да се класира за полуфиналите на Световното първенство по ръгби, след като се наложи трудно над тима на Фиджи с 30:24 в Марсилия. Тимът ще играе за място на финала следващата събота срещу победителя от сблъсъка между Франция и ЮАР по-късно тази вечер. В другия полуфинал ще се срещнат отборите на Нова Зеландия и Аржентина.

"Във Фиджи и болните ставата от леглата си, когато печелим", каза през седмицата помощник-треньорът на тима Серемая Баи.

След две есета в началото на Туилаги и Марчант Англия взе добър аванс в резултата. В 28-ата минута обаче Мата реализира есе за "летящите фиджийци", с което им върна надеждата. В рамките на пет минути през второто полувреме Фиджи изравни резултата - 24:24, благодарение на есета на Раваи и Ботиту.

Англичаните се измъкнаха в края заради точните удари на шутьора си Оуен Фарел, който реализира два наказателни удара за последните 6 точки в мача.

От ложите на стадиона в Марсилия англичаните получиха подкрепа от принцесата на Уелс Кейт. Фарел пък увеличи аванса си пред легендата на Англия Джони Уилкинсън и вече има 1206 реализирани точки срещу 1179 на предшественика си.

Англия има още седмица, за да се надява, че може да се класира за пети път на финал на Световно първенство. 

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:21 на 25.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация