site.btaТова е най-добрият ми сезон, твърди Джордж Ръсел

Това е най-добрият ми сезон, твърди Джордж Ръсел
Това е най-добрият ми сезон, твърди Джордж Ръсел
Джордж Ръсел / снимка: АП

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел определи настоящия сезон във Формула 1 като най-добрия в кариерата му, но добави, че поради различни причин е изпуснал куп точки, с които е можел да се съревновава за някоя от предните позиции в генералното класиране.

Миналата неделя Ръсел допусна нелепа грешка в самия край на състезанието в Сингапур, която му попречи да се качи на подиума. В последната обиколка той загуби контрол над автомобила си, опитвайки се да изпревари сънародника си Ландо Норис и се заби в предпазната стена. 25-годишният британец обаче е решен да остави емоциите от разочарованието зад гърба си и да направи ново добро представяне в Гран при на Япония този уикенд.

"Като качество на карането ми, смятам, че това е най-добрият сезон в кариерата ми. Но отчитам, че вече изгубих поне 60 точки по различни причини. Целта ми този сезон бе да сме на второ място при конструкторите. Още от самото начало бе ясно, че нямаме шанс за титлата, но не знам дали това ни повлия психологически", коментира Ръсел.

Той добави, че е щял да съжалява не по-малко за изпуснатата възможност в Сингапур, ако например е карал внимателно в последната обиколка и така е позволил на съотборника му Люис Хамилтън да го изпревари.

"Вече мисля за следващото състезание, защото в живота не можеш да оставиш тези несполуки да те теглят назан. Можеш да премисляш отново и отново, но в крайна сметка това няма да ти донесе нищо. Трябва да си готов за следващия момент, когато той се появи. Взел съм си позитивите от Сингапур и съм доволен от цялостното ми представяне", обясни Ръсел.

Той завърши с това, че на високоскоростната писта "Сузука" в неделя единственият отбор, който според него има шанс да се конкурира с Ред Бул, е МакЛарън.

 

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:23 на 20.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация