site.btaКондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович: "До две-три седмици отборът ще бъде във върхова форма"

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович: "До две-три седмици отборът ще бъде във върхова форма"
Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович: "До две-три седмици отборът ще бъде във върхова форма"
Снимка: cska.bg

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович увери, че отборът ще бъде във върхова форма до 2-3 седмици. "Червените" провеждат лагер в Тетевен, където треньорският щаб иска да подобри физическото състояние на играчите, които се представят неубедително от началото на сезона.

"Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви преди началото на сезона. През последните седмици се фокусирахме върху това да подобрим физическото състояние на играчите. Мисля, че най-сетне сме подготвени, макар че има още какво да подобряваме. Проведохме много интензивни тренировки, доста спринтове и подобрихме динамиката. Най-трудното беше момчетата да превключат на пета скорост, мисля, че вече свикнаха с изискванията. Паузата дойде в перфектния момент и ни даде възможност да се подготвим. 

Ще ни трябват още 2-3 седмици, ако всичко върви по план и няма контузии, ще сме във върхова форма", каза Боян Стаматович в интервю за клубния сайт на "червените".  

"Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, в Европа - само в Сараево и Малта. В последните два клуба съм в щаба на Нестор Ел Маестро. С времето съвместната ни работа става все по-добра. Разбираме се перфектно", добави треньорът.

Стаматович е научил много за историята на ЦСКА от съвместната си работа с бившия треньор на тима Миодраг Йешич, който почина по-рано тази година в катастрофа. 

"Знам много за ЦСКА, защото пет години работих с Миодраг Йешич. От него знам много за историята на ЦСКА, за феновете. Аз също съм много амбициозен, не обичам да губя", каза още Боян Стаматович. 

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:33 на 26.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация