site.btaРадина Величкова стана балканска шампионка на скок дължина, общо пет медала за българите на състезанието по лека атлетика в Турция

Радина Величкова стана балканска шампионка на скок дължина, общо пет медала за българите на състезанието по лека атлетика в Турция
Радина Величкова стана балканска шампионка на скок дължина, общо пет медала за българите на състезанието по лека атлетика в Турция
снимка: БФ Лека Атлетика

Радина Величкова стана шампионка на скок дължина, а българските състезатели спечелиха общо пет медала на Балканския шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години, който се проведе вчера в Сивас (Турция).

Величкова победи убедително с 6.29 и зае второто  място на 100 метра с 11.52 секунди. 15-годишната пловдивчанка отстъпи само на Вита Пенезич (Хърватия) и то една стотна от секундата. Времето на българката щеше да е нов национален рекорд, но попътеният вятър бе по-силен от допустимото за официален резултат. Рекордът за девойки под 18 години засега остава 11.5 на Вяра Георгиева от 1994-а.

Ирен Саръбоюкова зае второ място на коронната си дисциплина скок височина с резултат 1.77 метра, а само Марина Ковтунова (Украйна) беше по-добра от нея с 1.80. Успоредно със скока на височина българката се състезаваше и на скок дължина, където регистрира 6.03 метра, за да вземе бронза. Резултатът й щеше да бъде личен рекорд, ако отново не бе попътния вътър над допустимото - 2.7 м/с.

Петя Бозукова също завоюва бронз за България с резултат 12.31 метра на троен скок.

Отлично се представиха и Димо Андреев на чук (5 кг) с 68.68 метра и Михаела Иванова на троен скок с 12.16, които заеха четвъртите места в техните дисциплини.

Шампионът на десетобой и национален рекордьор на седмобой в зала за тази възраст Момчил Поптолев победи в първата серия на 400 метра с личен рекорд 49.73 секунди и се класира на шесто място в общото подреждане. Той остана на 73 стотни от бронзовия медал.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:22 на 05.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация