site.bta48-годишен испанец беше назначен за селекционер на националния отбор на Беларус по футбол

48-годишен испанец беше назначен за селекционер на националния отбор на Беларус по футбол
48-годишен испанец беше назначен за селекционер на националния отбор на Беларус по футбол
Снимка: team.abff.by

Испанецът Карлос Алос Ферер беше назначен за треньор на националния отбор на Беларус по футбол, съобщи Федерацията на страната. Договорът на 48-годишния специалист е за две години с опция за удължаване с още един сезон, ако двете страни са доволни една от друга. Така се оказва, че испанецът ще ръководи националния отбор на Беларус до края на настоящата квалификационна кампания за Евро 2024, в турнира Лига на Нациите 2024/25 и малко след това. Алос Ферер ще обяви на по-късен етап и щаба, с който ще работи, каза пък по време на представянето президентът на беларуската федерация по футбол (АБФФ) Николай Шерстньов.

Алос Ферер никога не е играл футбол над нивото на Терсера дивисион, което бързо явно го стимулира да окачи обувките на пирона и да започне треньорска дейност. Преди да дойде в Беларус е бил национален селекционер на Руанда. Опитът му в треньорската професия включва престижни места като юношите (старша възраст) на Барселона, полският Погон (Шчечин), Кайрат (Казахстан), юношеският национален отбор на Казахстан. Има опит и в кипърското първенство, където е водил скромния Еносис Паралимни.

Националният отбор на Беларус играе мачовете си като домакин извън страната, на неутрален терен. Причината е политическата подкрепа на тази страна за руската военна агресия срещу Украйна. В предишните две европейски квалификации беларусите приемаха противниците си в Будапеща. Предстоят им мачове през октомври и ноември и с Румъния и Андора.

Беларус е на 4-о място в група I на Европейските квалификации с 3 спечелени точки от 4 мача. Начело в потока е Швейцария с 10 пункта, пред Румъния с 8.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:17 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация