site.btaБританецът Джордж Ръсел с Мерцедес даде най-добро време на първата тренировка на Гран при на Унгария във Формула 1

Британецът Джордж Ръсел с Мерцедес даде най-добро време на първата тренировка на Гран при на Унгария във Формула 1
Британецът Джордж Ръсел с Мерцедес даде най-добро време на първата тренировка на Гран при на Унгария във Формула 1
Снимка: АП

Британският пилот на Мерцедес Джордж Ръсел даде най-добро време в първите свободни тренировки на Гран при на Унгария във Формула 1, който е 11-ото състезание от сезона. Той изпревари австралиеца Оскар Пиастри в Макларън на мократа писта.

Мексиканецът Серхио Перес от тима на Ред Бул излезе от пистата още по време на първата обиколка, когато трасето беше сухо. Той се удари в предпазната стена.

Тренировките бяха прекъснати с червен флаг заради дъжда, което принуди пилотите да сменят гумите си.

Трето най-добро време даде канадецът Ланс Строл с Астън Мартин. Дъждът принуди някои пилоти да не участват в първите тренировки, като сред тях бе австралиецът Даниел Рикардо, който замени в тима на Алфа Таури нидерландеца Ник де Врийс.  

Вторите свободни тренировки в Унгария са предвидени за 18:00 часа.

Резултати от първите свободни тренировки в Унгария:
1. Джордж Ръсел (Великобритания/Мерцедес) - 1:38.795 минута
2. Оскар Пиастри (Австралия/Макларън) - 1:39.154
3. Ланс Строл (Канада/Астън Мартин) - 1:40.013 
4. Ландо Норис (Великобритания/Макларън) - 1:40.277
5. Фернандо Алонсо (Испания/Астън Мартин) - 1:40.687
6. Валтери Ботас (Финландия/Алфа Ромео) - 1:41.032
7. Шарл Льоклер (Монако/Ферари) - 1:41.142
8. Чжоу Гуаню (Китай/Алфа Ромео) - 1:41.363
9. Логан Сърджант (САЩ/Уилямс) - 1:41.416
10. Нико Хюлкенберг (Германия/Хаас) - 1:42.707
11. Кевин Магнусен (Дания/Хаас) - 1:42.906
12. Юки Цунода (Япония/Таури) - 1:44.575
13. Александър Албон (Тайланд/Таури) - 1:47.407
Далиен Рикардо, Карлос Сайнс, Серхио Перес, Естебан Окон, Пиер Гасли, Макс Ферстапен и Люис Хамилтън не участваха

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:21 на 19.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация