site.btaТадей Погачар е готов за Обиколката на Франция след контузията

Тадей Погачар е готов за Обиколката на Франция след контузията
Тадей Погачар е готов за Обиколката на Франция след контузията
снимка: АП

Двукратният шампион Тадей Погачар е уверен във формата си преди началото на Обиколката на Франция следващия месец след контузия на китката. Заради травмата той беше извън спорта почти два месеца, но се завърна на националния шампионат на Словения.

24-годишният Погачар записа серия от победи в Обиколката на Фландрия, Amstel Gold Race, Флеш Валон и беше фаворит за титлата в надпреварата Лиеж-Бастон-Лиеж в края на април, но на това състезание счупи китката си. Той остава оптимист за шансовете си да се бори за трета титла.

"Може да се каже, че травмата се случи в идеалния момент. Естествено не исках да се контузя, но ми предстоеше почивка, а този инцидент просто ме принуди да си почина малко повече", каза Погачар пред пресата в ОАЕ.

"Върнах се на тренажора седмица след катастрофата. По този начин успях да поддържам формата си, също така правех рехабилитация на китката, малко бягане и т.н. Вече съм на шосето от няколко седмици и се чувствам доста добре", добави той в интервюто.

След като избра да пропусне Обиколката на Словения, Погакар ще се насочи към "Тур дьо Франс" от 1 до 23 юли само с два дни състезания в националния шампионат на Словения, който започва с индивидуалното бягане по часовник в четвъртък.

Погачар, който спечели Тура през 2020 и 2021 година, за съвсем малко пропусна трета поредна титла, след като беше победен от датчанина Йонас Вингегор през миналата година.

"Доста съм развълнуван. Беше нетрадиционна подготовка заради контузията на китката, но като цяло беше много добра. Това е интензивна подготовка, но това е необходимото. Наслаждавам се на процеса. Имаме страхотен екип и се разбираме добре. Ще има сериозни конкуренти, така че няма да е лесно, но ще се пробваме", каза словенецът.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:49 на 28.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация