site.btaНовак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис

Новак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис
Новак Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис
Снимка: АП

Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла от Големия шлем, след като победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6 (0), 6:3, 6:4 за 3 часа и 38 минути. Това е 12-и полуфинал на сърбина на "Ролан Гарос".

Сърбинът влезе трудно в мача, като бе пробит в петия гейм на първия сет, а след това Хачанов затвърди пробива си и поведе с 4:2. Тай задържа аванса и спечели първата част с 6:4.

Във втори сет всеки взимаше подаването си, като се стигна до тайбрек. Притиснатият до стената Джокович обаче извади целия си арсенал от удари и спечели решителната част със 7:0.

Бившият номер 1 продължи да доминира и затвори третата част с 6:2, като направи пробив при сервиса на руснака в първия и седмия гейм на частта.

Карен Хачанов не се предаде и в четвъртия сет. Въпреки че Новак успя да направи пробив и поведе, руснакът, който е поставен в схемата на турнира под номер 11, върна пробива и изравни при 4:4. Джокович обаче успя да спечели последните два гейма в сета, както и целия мач.

Новак Джокович направи 11 аса срещу 7 за съперника, както и 57 печеливши удара, докато Хачанов направи 38. Сърбинът направи и по-малко непредизвикани грешки - 42:44.

На полуфиналите на "Ролан Гарос" Новак Джокович ще играе срещу победителя от двубоя между световния номер 1 Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, който е по-късно тази вечер.

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:30 на 19.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация