site.btaМикаела Шифрин през сълзи: "Провалих се, целият ми труд отиде на вятъра"

SPORT 10:30:31 09-02-2022
IK1027SP.010
Пекин 2022 - Микаела Шифрин

Микаела Шифрин през сълзи:
"Провалих се, целият
ми труд отиде на вятъра"


Янцин, 9 февруари (БТА).
Микаела Шифрин загатна, че може да не стартира в оставащите състезания от Олимпиадата в Пекин.
Американката не завърши втори пореден старт на Игрите, след като по-рано днес пропусна врата още в началото и отпадна в първия манш на слалома. Преди два дни Шифрин сбърка на същото място и не завърши първия манш на гигантския слалом, където защитаваше олимпийската си титла от Пьончан 2018.
След провала в слалома Шифрин не сдържа сълзите си и изрази колебание дали да кара в оставащите състезания на Олимпиадата.
"Да, имам предвид - не", каза американката в отговор на въпрос дали ще продължи да се състезава на тази Олимпиада.
"Ще опитам да се събера и да се справя по-добре. Но в същото време не знам как да карам по-добре. Просто не мога. Никога не съм била в такава ситуация и не знам как да преодолея тази криза", добави Шифрин.
Следващите две състезания в женската алпийска програма са супергигантски слалом в петък и спускане във вторник. Индивидуалната програма завършва с алпийската комбинация на 17 февруари.
"Писта е невероятна и е удоволствие да караш ски по нея. Но имам съотборнички, които са много бързи. Имаме спортисти, които могат да запълнят празнината. Ако ще отпадам всеки път на петата врата, какъв е смисълът? Не е краят на света и е тъпо да ми пука толкова много, но усещам, че трябва да си отговоря на някои въпроси. Усещам огромно разочарование. Представянето ми е пълен провал. Провалих себе си и подведох други хора", каза още Шифрин.
"Усилията ми бяха насочени към гигантския слалом и слалома и с отпадането ми и в двете състезания усещам, че целият ми труд отиде на вятъра. Толкова труд, за да отпадна на петата врата и в двете състезания", каза още Михаела Шифрин.

(МД)
/ИК/



news.modal.header

news.modal.text

Към 23:51 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация