site.btaЕрик тен Хаг не подозирал за желанието на Роналдо да напусне Манчестър Юнайтед преди интервюто му

Ерик тен Хаг не подозирал за желанието на Роналдо да напусне Манчестър Юнайтед преди интервюто му
Ерик тен Хаг не подозирал за желанието на Роналдо да напусне Манчестър Юнайтед преди интервюто му
снимка: АП

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг разкри, че е разбрал за желанието на Кристиано Роналдо да напусне клуба едва след скандалното интервю на нападателя за TalkTV, в което той каза, че не изпитва уважение към нидерландския треньор.

В интервюто с Пиърс Морган миналия месец Роналдо също каза, че се чувства предаден от клуба и добави, че е отказал да влезе като резерва в мача от Висшата лига срещу Тотнъм, защото се е почувствал "провокиран" от Тен Хаг.

След интервюто Юнайтед обяви, че португалският национал ще напусне с незабавен ефект.

"Той искаше да напусне, беше съвсем ясно. И когато играч определено не иска да бъде в този клуб, тогава той трябва да си тръгне", каза Тен Хаг пред британските медии в петък.

"Интервюто беше първият път, когато той каза, че иска да напусне. За да направи тази стъпка, той знаеше последствията. Преди той никога не ми е казвал, че иска да си тръгне. През лятото имахме един разговор. Той влезе и каза: "Ще ти кажа след седем дни дали искам да остана". След това се върна и каза: "Искам да остана", продължи тен Хаг, цитиран от Ройтерс.

Преди интервюто с TalkTV Тен Хаг многократно каза, че Роналдо е част от плановете му за кампанията, като нидерландецът повтори, че е искал нападателят да остане в Юнайтед.

"Харесва ми да работя с играчи от световна класа. Знам, че те могат да променят нещата и да ви помогнат да постигнете целите си. Исках той да остане от първия момент до сега. Направих всичко, защото ценя качествата му. Искахме той да бъде част от нашия проект и той да допринесе за Манчестър Юнайтед, защото той е страхотен играч, постигнал толкова много във футбола", каза още тен Хаг.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:42 на 04.02.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация