site.btaНорвежецът Александър Омод Килде продължава доминацията си в спускането с успех в Бивър Крийк

Норвежецът Александър Омод Килде продължава доминацията си в спускането с успех в Бивър Крийк
Норвежецът Александър Омод Килде продължава доминацията си в спускането с успех в Бивър Крийк
снимка АП

Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Бивър Крийк (САЩ).

30-годишният Килде, който през миналия сезон взе малкия кристален глобус в дисциплината и завърши втори в генералното класиране, финишира за 1:42.09 минута и триумфира във втори пореден старт в спускане от началото на сезона.

Норвежецът спечели за трети път в кариерата си на пистата в Бивър Крийк, въпреки че страдаше от настинка по-рано през седмицата.

"Бях достатъчно здрав днес. Справих се добре", каза Килде.

Килде записа 15-а победа в кариерата си, след като спечели и първото спускане за сезона в Лейк Луис (Канада).

Носителят на Големия кристален глобус Марко Одермат (Щвейцария) остана втори с пасив от шест стотни.

"Винаги съм много доволен от подиума. Но след шест втори места бих бил готов за първа победа в спускане", каза Одермат.

Канадецът Джеймс Крауфорд изпревари трикратния олимпийски шампион Матиас Майер от Австрия с една стотна, заемайки третото място на подиума, на 79 стотни зад победителя.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Марко Одермат с 340 точки, следван от Килде с 280 и Матиас Майер със 160.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината Килде води с пълен актив от 200 точки, пред Одермат със 140.

Това беше единственото спускане в Бивър Крийк тази година, тъй като първото, планирано за петък, не се проведе заради обилен снеговалеж и силен вятър. Условията в събота също не бяха перфектни заради поривите на вятъра.

 

/ИК/

В допълнение

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:29 на 05.02.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация