site.btaЛара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Килингтън

Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Килингтън
Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Килингтън
Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом в Килингтън, САЩ / снимка: АП

Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Килингтън, САЩ. Това бе и първо състезание в тази дисциплина от началото на сезон 2022/23.

31-годишната Гут-Бехрами постигна своята 35-а победа в Световната купа, след като успя да се справи най-добре с бурния вятър, който затрудни скиорките. Тя даде трето и седмо време в двата манша и финишира с общо време от 1:44.08 минути, като изпревари само с 0.07 секунди италианката Марта Басино и с 0.20 секунди шведката Сара Хектор, които завършиха втора и трета.

По-голямо остава разочарованието в Хектор, която бе лидер след първия манш с 0.43 секунди аванс пред Гут-Бехрами, но не успя да се справи с техничния втори манш.

Словачката Петра Влхова приключи на четвърта позиция на 0.46 секунди от победителката, а пета остана австрийката Катарина Линсбергер на 0.55 секунди. Шестата позиция с изоставане от 0.61 секунди бе за норвежката Рагнхилд Мовинкел, която бе втора след първия манш.

Звездата на американските ски и любимка на публиката в Килингтън Микаела Шифрин нямаше ден и завърши на 13-о място на 1.40 секунди от времето на Гут-Бехрами.

Въпреки това Шифрин остава начело в генералното класиране за Световната купа след първите три старта с 220 точки. Втора е Влхова със 170 точки, а Сара Хектор е трета със 141. Гут-Бехрами поделя шестото място с германката Лена Дюр с по 100 точки.

В неделя на пистата "Суперстар" в Килингтън предстои още едно състезание, което е в дисциплината слалом.

 

/ГК/

В допълнение

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:46 на 27.01.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация