site.btaШерика Джаксън спечели в бягането на 200 метра в Полша

Шерика Джаксън спечели в бягането на 200 метра в Полша
Шерика Джаксън спечели в бягането на 200 метра в Полша
снимка: АП

Шерика Джаксън продължи с невероятното си представяне и спечели бягането на 200 метра на турнира по лека атлетика от веригата Диамантена лига в Силезия, Полша.

Представителката на Ямайка подобри световния рекорд по време на шампионата на планетата в Юджийн през юли, а днес финишира за 21.84 секунди.

Шоне Милър от Бахамските острови остана на втора позиция в дисциплината, завършвайки за 22.35 секунди, а трета се нареди американката Джена Прандини (22.39 секунди).

"Състезанието премина по план. Исках да се фокусирам изцяло върху моето представяне и да не гледам противничките. Това се случва преди всяка надпревара. Не гледам към световния рекорд, просто опитвам да давам най-доброто", заяви Джаксън.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) завърши за 10.66 секунди на 100 метра и направи най-добро постижение в света през сезона.

Американката Алея Хобс остана на втора позиция с 10.94 секунди, докато трета остана Мари-Джосе Та Лу от Кот д'Ивоар.

Трейвън Бромел спечели бягането на 100 метра за мъже. Американецът, който е бронзов медалист от световния шампионат през юли, пресече финалната линия за 9.95 секунди. Неговият сънародник Марвин Брейси остана на втората позиция с 10.00 секунди. Трети е Акийм Блейк от Ямайка, изпреварвайки Крисчън Колмън и Йоан Блейк.

Алисон дос Сантош спечели петия си успех в Диамантената лига през годината на 400 метра с препятствия. Бразилецът е първи с време от 47.8 секунди, финиширайки преди Халифа Росер и Уилфрид Апио, които са съответно втори и трети.

Американецът Майкъл Норман изпревари канадеца Кирани Джеймс и завърши първи на 400 метра.

Световният рекордьор Арманд Дуплантис (Швеция) спечели на овчарски скок с най-добър опит от 6.1 метра.  

Турнирите от Диамантената лига продължават в сряда в Монако.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:02 на 11.08.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация