site.btaЯпонец спечели титлата в халфпайпа на сноуборда, легендата Шон Уайт остана без медал на последната си Олимпиада

OO 05:09:01 11-02-2022
DV0506OO.004
Пекин 2022

Японец спечели титлата в халфпайпа на сноуборда,
легендата Шон Уайт остана без
медал на последната си Олимпиада


Чжанцзякоу, 11 февруари (спец. кор. на БТА Димитър Вельов).
Аюми Хирано от Япония спечели олимпийската титла в дисциплината "халфпайп" на сноуборда на Игрите в Пекин.
23-годишният Хирано направи феноменално последно спускане по трасето "Сикрет Гардън" в Чжанцзякоу, на което главен супервайзър е българинът Тино Минчев.
Японецът, който е лидер за Световната купа през сезона, показа страхотна акробатика във въздуха и скокове, които достигаха височина от 5.5 метра над рампата. Той получи 96.00 точки и за първи път спечели олимпийско злато след двата поредни сребърни медала в Сочи 2014 и в Пьончан 2018.
"Изключително съм щастлив. Последното ми спускане е може би най-силното, което съм правил някога. Трудно е да опиша емоциите. Невероятно е", заяви веднага след финала Хирано.
Трикратният световен шампион Скоти Джеймс (Австралия) остана втори с 92.50 точки, които постигна във втория манш.
С бронза се окичи Ян Шерер (Швейцария) с 87.25 точки.
Трикратният олимпийски шампион и защитаващ титлата си Шон Уайт (САЩ) остана без медал при последното си пето участие на зимни Игри.
35-годишният Уайт, известен с прякора "Летящия домат", се нареди четвърти с най-добра оценка от 85.00 точки от второто си минаване на трасето.
Настоящият световен първенец от Парк Сити 2021 Юто Тоцука (Япония) не успя да покаже най-добрите си акробатични скокове и в трите манша, заради което завърши едва на десето място с 69.75 точки.

сноуборд, халфпайп, мъже:
1. Аюми Хирано (Япония) - 96.00 точки
2. Скоти Джеймс (Австралия) - 92.50
3. Ян Шерер (Швейцария) - 87.25

(ДВ)

/ДВ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 05:09 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация