site.btaЮрген Клоп разкри, че голът на Роберто Фирмино е бил трениран в деня преди мача с Интер

Юрген Клоп разкри, че голът на Роберто Фирмино е бил трениран в деня преди мача с Интер
Юрген Клоп разкри, че голът на Роберто Фирмино е бил трениран в деня преди мача с Интер
Роберто Фирмино се радва след гола си в компанията на Луис Диас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че двубоят с Интер Милано в Шампионската лига съвсем не е приключил и победата с 2:0 в Италия е "опасен" резултат. Ливърпул не показа най-добрия си футбол на "Сан Сиро", но с късни голове на Роберто Фирмино и Мохамед Салах взе важен аванс, който обаче не бива да успокоява тима преди реванша следващия месец.

"Продължава да е много опасно, това е само полувремето. Не се чувстваме сякаш вече сме преминали. Трябва да сме готови още веднъж. Интер е добър отбор. Не съм казвал "работата е свършена" и в миналото, защо да го правя сега?", коментира германецът.

"Те са много добре физически. Изиграха някои наистина добри топки. Те имат наистина дълбока последна линия, но в началото ние се справихме много добре. Не беше изненада, че те са добри. Ние знаехме това. Трябва да сме готови за второто полувреме", смята Клоп.

"Питър Кравиц (един от треньорите на Ливърпул) и анализаторите имат заслуга за гола на Фирмино. Нямахме много време за тренировка, но тренирахме статични положения вчера.  Изцяло е заслуга на Пит и момчетата му", призна мениджърът.

Интер допусна първа загуба у дома от английски отбор от месец март 2008 година насам, когато отново загуби от Ливърпул (0:1) и сложи край на серията си от 6 мача без поражение в Милано срещу британски тимове.  Треньорът Симоне Индзаги смята, че нещата е можело да се развият и по друг начин.

"Вече нямаме големи надежди, но ще отидем на "Анфийлд" да играем по възможно най-добрия начин и ще видим какво ще стане. Знаехме, че те ще ни пресират, но мисля, че се справихме добре и заслужавахме друг резултат", коментира италианецът.

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:39 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация