site.btaСинапов: "Днес се усещах много по-добре и на бягане"

Синапов: "Днес се 
усещах много 
по-добре и на бягане"
Синапов: "Днес се 
усещах много 
по-добре и на бягане"
OO 15:09:31 12-02-2022
IK1506OO.021
Пекин 2022

Синапов: "Днес се
усещах много
по-добре и на бягане"


Чжанцзякоу, 12 февруари (спец. кор. на БТА Димитър Вельов).
Българинът Антон Синапов съжалява за пропуска си в последния изстрел на стрелбата от положение прав в днешния олимпийски старт в спринта на 10 километра по биатлон.
Синапов завърши 56-и с осем от десет свалени мишени и изоставане от 2:45.0 минути зад шампиона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия).
"Започнах много добре. Днес се усещах много по-добре и на бягане. Успях да вляза на първата стрелба със самочувствие, направих корекция, стрелях в ритъм, точно, чисто. Преди втората стрелба се опитах да вляза в лек резерв. Исках да бъда по-концентриран и да я направя и нея чиста. След това изпуснах третия изстрел, опитах да преборя и последния, забавих го малко, отложих го, но не успях да го сваля и това ми костваше още по-предно класиране и борба за първите 40-45. Но все пак съм радостен от състезанието си. Направих равномерно бягане. С изключение на стрелбата от прав, мисля, че абсолютно всичко друго днес много по-добре ми се получи отколкото на дългата дистанция", коментира Синапов.
С постижението си той си осигури място в утрешното преследване, за което се класират първите 60 от спринта, а до края на Игрите той ще участва и в мъжката щафета.
"Днес като цяло се чувствах доста по-добре. Ските бяха много добре подготвени. Лека-полека започваме да се аклиматизираме. Това се усеща с всеки един старт. В следващото състезание ще бъде малко по-трудно. Преследването е утре и остава малко време за възстановяване. Тежко е, но след това е за всички. След това е щафетата - един доста важен и отговорен старт. Мисля, че имаме и за там добри шансове. Просто трябва да се концентрирани и добре подготвени", каза биатлонистът.

(ДВ)
/ИК/



news.modal.header

news.modal.text

Към 15:50 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация