site.btaНовият ректор проф. Галин Иванов ще ръководи Университета по хранителни технологии с екип от 4-ма зам.-ректори

Новият ректор проф. Галин Иванов ще ръководи Университета по хранителни технологии с екип от 4-ма зам.-ректори
Новият ректор проф. Галин Иванов ще ръководи Университета по хранителни технологии с екип от 4-ма зам.-ректори
снимка: Архив, БТА

Новият ректор проф. Галин Иванов ще ръководи Университета по хранителни технологии (УХТ) с екип от четирима зам.-ректори и двама функционални декани. Управленска структура бе одобрена единодушно от Академичния съвет по негово предложение, съобщиха от учебното заведение.

Зам.-ректор по международна и комуникационна дейност става доц. д.н. Кирил Михалев, по учебна дейност и академичен състав – проф. д. н. Георги Костов, по научна дейност и мобилност – проф. д-р Георги Добрев, а по проектна дейност и бизнес партньорство – проф. д-р Десислав Балев. Функционален декан по международно сътрудничество и обучение става доц. д-р Иван Обрешков, а по студентска дейност и продължаващо обучение – доц. д-р Десислава Влахова-Вангелова.

В предходния мандат доц. Михалев и проф. Костов бяха функционални декани, а проф. Балев ‒ декан на Технологичния факултет. Ректорът проф. Иванов заяви, че е подбрал в екипа си хора с богат управленски опит и неподправен младежки ентусиазъм. Свързващата нишка е доказаната почтеност и волята за активно участие в живота и популяризирането на УХТ. Ще разчитам заедно да изпълним поставените цели в програмата ми за управление и да развием УХТ като модерен европейски университет“, обърна се ректорът към членовете на Академичния съвет.

Проф. Галин Иванов бе избран за ректор на Университета по хранителни технологии – Пловдив в края на декември миналата година. За него своята подкрепа дадоха 130 от членовете на Общото събрание, а за опонента му – академик Атанас Павлов – 36. Общо гласуваха 171 души, действителните бюлетини бяха 169.

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:47 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация