site.btaКулинарен антрополог иска да наложи Банат като гастрономическа дестинация в Европа; привлича и българската общност в проекта

Кулинарен антрополог иска да наложи Банат като гастрономическа дестинация в Европа; привлича и българската общност в проекта
Кулинарен антрополог иска да наложи Банат като гастрономическа дестинация в Европа; привлича и българската общност в проекта
Снимки: Мартина Ганчева - БТА
Кулинарен антрополог от Тимишора иска да наложи банатската кухня на гастрономическата карта на Европа. “Ще кандидатствам в Международния институт по гастрономия, култура и изкуства, за да бъде признат Банат за гастрономическа дестинация на Стария континент. Вероятно ще се учудите, но банатската кухня е една от първите европейски фюжън кухни”, споделя пред БТА Кайус Овидиу Мерша, който е изследовател в Западния университет в Тимишоара. Той се надява да извоюва титлата през 2026 г.

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/СХТ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:40 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация