site.btaИзследователи на българската храна създават сайт за кулинарната история на страната ни
![Изследователи на българската храна създават сайт за кулинарната история на страната ни](/upload/876009/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0.jpg?l=1000)
![Изследователи на българската храна създават сайт за кулинарната история на страната ни](/upload/876009/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0.jpg?l=1000&original=d8b89d49ca2c29e2b570fd1f843129f8d2106e39)
Седем изследователи на българската храна - историци, културолози, фолклористи, антрополози, социолози - се обединиха и създадоха дружество “Около храната”, съобщиха за Българска телеграфна агенция от новоучредения му екип. Дружеството (Българска академична асоциация) с председател Албена Шкодрова, заместник-председател Вихра Барова, касиер Райна Гаврилова и членове Велислава Петрова, Елица Стоилова, Николай Вуков и Тина Пенева, има за цел да събира и разпространява познания за храната в България.
/ТС/
news.modal.header
news.modal.text