site.btaС международна кръгла маса и литературни премиери продължава вторият ден от Националния фестивал на детската книга в Сливен

С международна кръгла маса и литературни премиери продължава вторият ден от Националния фестивал на детската книга в Сливен
С международна кръгла маса и литературни премиери продължава вторият ден от Националния фестивал на детската книга в Сливен
Снимка: Кореспондент на БТА в Сливен Сабина Стефанова

Вторият ден от Националния фестивал на детската книга в Сливен продължава с разнообразна програма от събития. Началото ще бъде поставено с международна кръгла маса, посветена на съвременната детска и юношеска литература, с акцент върху жанровите и стиловите тенденции, както и похватите в писането.

През деня ще бъдат представени нови заглавия от съвременни български автори, творчески ателиета за деца и уъркшопи с илюстратори. Сред акцентите на фестивала са представянето на книгите „Морски приказки“ от Лилия Старева, „Мил домашен комар“ от Зорница Христова, „Ухото на света“ от Виолета Христова, „Сказание за Карина и Габриел“ от Марин Трошанов и „Две трудни цветя и един фейояд“ от Катя Антонова.

На откритата сцена ще се играе детският спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ – постановка на Драматичен куклен театър – Бургас. В централната част на града ще премине пъстро карнавално шествие с участието на ученици, мажоретни състави и духови оркестри. Кулминацията на фестивалния ден ще бъде тържествената церемония по връчване на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване.

Вечерта ще завърши с концерт-спектакъл с участието на млади музикални таланти от Бургас и Русе.

/РИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:42 на 14.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация