site.btaСпециалностите „Връзки с обществеността“ и „Комуникационен мениджмънт“ бяха във фокуса на втория от Кариерните дни на ФЖМК

Специалностите „Връзки с обществеността“ и „Комуникационен мениджмънт“ бяха във фокуса на втория от Кариерните дни на ФЖМК
Специалностите „Връзки с обществеността“ и „Комуникационен мениджмънт“ бяха във фокуса на втория от Кариерните дни на ФЖМК
Кариерните дни предизвикаха силен интерес сред студентите по журналистика, които препълниха аулата на факултета. Снимка: ФЖМК

Специалностите „Връзки с обществеността“ и „Комуникационен мениджмънт“ бяха във фокуса на втория от Кариерните дни, които провежда Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) в Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“, съобщиха от ФЖМК.

Събитието предизвика силен интерес сред студентите по журналистика от първи до четвърти курс от двете специалности, които препълниха аулата на факултета. В рамките на три часа участниците имаха възможност да се запознаят с актуалните тенденции в комуникационната индустрия и с възможностите за професионална реализация в сферата на връзките с обществеността и корпоративните комуникации.

Представители на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и Международната асоциация за измерване и оценка на комуникациите (AMEC) споделиха своите професионални наблюдения и коментираха предизвикателствата, пред които е изправена професията в условията на дигитална трансформация и навлизането на изкуствения интелект.

В програмата бяха включени и щандове на работодатели, както и индивидуални кариерни консултации, които дадоха възможност на студентите да получат ценни съвети и директна обратна връзка от експерти в сферата на публичните комуникации.

Кариерните дни на ФЖМК продължават днес, 9 април, със събитие, посветено на специалност „Книгоиздаване“.

/ВБ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:22 на 18.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация