Сп. ЛИК посвети брой на 90-годишнината на БНР

site.btaНадявам се това издание да остане като историческа справка и разказ за историята на националното радио, каза директорът на Радио Видин Огнян Първулов

Надявам се това издание да остане като историческа справка и разказ за историята на националното радио, каза директорът на Радио Видин Огнян Първулов
Надявам се това издание да остане като историческа справка и разказ за историята на националното радио, каза директорът на Радио Видин Огнян Първулов
Директорът на Радио Видин Огнян Първулов. Снимка: кореспондент на БТА във Видин Росен Младенов

Надявам се февруарският брой на списание ЛИК да остане като историческа справка и разказ за историята на Българското национално радио (БНР). Това каза при представянето на броя на списанието в Националния пресклуб на БТА директорът на Радио Видин Огнян Първулов. Гост беше и главният редактор на регионалната радиостанция Гергана Панова.

Поздравявам колегите от БТА и от БНР, които създадоха това издание на списанието, защото то е синтезирано „житие и страдание на Българското национално радио“, каза още Първулов. Повече от 26 години съм свързан с БНР и четейки списанието, си спомних много от събитията, които съм преживял - някои бях забравил, за други пък се досещам много добре, допълни той.

90-годишнината на Българското национално радио отбелязахме с много инициативи. Една от тях е изложбата на творби от първия национален конкурс "По стъпките на Сирак Скитник", отбеляза Първулов. Той обяви, че на 28 февруари по повод 16 години от откриването на регионалната радиостанция във Видин, изложбата ще бъде експонирана в дунавския град.

/АКМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:58 на 25.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация