Сп. ЛИК посвети брой на 90-годишнината на БНР

site.btaРадиото за мен винаги е било предпочитаната медия, защото крие голяма магия, каза кореспондентът на БНР в Добрич Мая Райнова

В Националния пресклуб на БТА в Добрич за представянето на броя на списание ЛИК, посветен на 90-годишнина на Българското национално радио (БНР), гостува кореспондентът на радиото в града Мая Райнова.  

Тя каза, че е кореспондент на БНР от около осем години. „Радиото за мен винаги е било предпочитаната медия, защото то крие голяма магия. Информацията се поднася единствено чрез силата на гласа, неговата изразителност, подбор на думи, интонация и съм убедена, че няма слушател, който да не се замисля кой стои зад този глас, как изглежда“, каза още Мая. 

Мая Райнова сподели, че до този момент никой не се е опитвал да ѝ наложи цензура върху материал, независимо колко критичен е той. „За мен силата на една медия е именно отстояването на правото да кажеш - разбира се достатъчно аргументирано с факти и доказателства, онова, което някой не иска да чуе за себе си или за своята работа. Всички в радиото работим при нелеки условия. В нашето време, в което всеки получава терен за изява на мнение в социалните мрежи, ние трябва да бъдем тези, които да направим така, че истината да достигне до колкото се може повече хора. Нашата задача е да противостоим на дезинформацията и фалшивите новини. Разбира се, това носи своите рискове, но никой никога не е казвал, че борбата с дезинформацията и фалшивите новини ще бъде лесна“, посочи още Мая Райнова. 

Кореспондентът от Добрич каза също, че БНР продължава да бъде медията, на която слушателите разчитат да получат истинска информация - такава, която е добре проверена. Информацията трябва да достигне до тях колкото се може по-бързо и да обхваща повече въпроси. „Надявам се всичко онова, което в рамките на 90 години е успяло да постигне националното радио, да продължава да трупа и надгражда още 90 години“, завърши Мая Райнова. 

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:56 на 25.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация