site.btaПрясно приготвени паста и суши предлага първият в Стара Загора Chef's Food Park

Прясно приготвени паста и суши предлага първият в Стара Загора Chef's Food Park
Прясно приготвени паста и суши предлага първият в Стара Загора Chef's Food Park
Снимка: Павлина Дудева, кореспондент на БТА в Стара Загора

За първи път днес в Стара Загора беше открит  Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025.

„Имаме честта да вземем участие в първия Chef's Food Park, който дава възможност на готвачи да представят своите продукти“, разказа пред БТА шеф Росен Чакъров. Той посочи, че в парка участват професионалисти, които предлагат на посетителите локални фермерски продукти, както и различни вариации на ястия с тях. 

Жителите и гостите на Стара Загора могат да опитат ръчно приготвено суши, както и прясно приготвена ръчна паста и специални десерти.

„Най-важното за приготвянето на хубава паста е качественото брашно. А за вкусното и приготвяне е необходимо да се прави с любов. Пастата усеща, когато има негатив“, обясни докато приготвя на момента паста шеф Валентин Иванов. От думите му стана ясно, че пастата приготвена от хубави продукти, не води до напълняване.

Паркът е разположен в пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики" в непосредствена близост до залата на Културен център „Стара Загора“, където се провежда кулинарният форум. И ще остане отворен до неделя.

Припомняме, че тазгодишното издание на „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ ще се проведе този уикенд в рамките на два дни и ще събере на едно място някои от топ имената в кулинарния бранш. 

 

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:00 на 07.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация