site.btaФилиалът на Софийския университет в Бургас разкрива две нови бакалавърски програма по японски и китайски език

Филиалът на Софийския университет в Бургас разкрива две нови бакалавърски програма по японски и китайски език
Филиалът на Софийския университет в Бургас разкрива две нови бакалавърски програма по японски и китайски език
Снимка: Христо Стефанов, БТА - архив

Две нови бакалавърски програми - по японски и китайски език ще бъдат въведени от октомври във филиала на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в Бургас, съобщиха от висшето училище в морския град.

С решение на Академичния съвет на Алма-матер Факултетът по класически и нови филологии ще разкрие с изнесено обучение програмите „Методика на чуждоезиковото обучение – китайски език“ и „Методика на чуждоезиковото обучение – японски език“. 

Желаещите ще могат да кандидатстват за места, субсидирани от държавата. Обучението ще бъде в редовна форма. Преподавателите в програмите ще са утвърдени специалисти по японистика и китаистика. Процедурата по кандидатстване се извършва изцяло онлайн на сайта на университета, като регистрацията за кандидат-студентите на филиала ще е между 13 юни и 2 юли. 

От Община Бургас обявиха, че подкрепят разкриването на новите специалности, което кореспондира с визията на градската управа за развитие на чуждоезиковото обучение в града.

БТА припомня, чефилиалът на Софийския университет в Бургас организира летни курсове по китайски език през лятото на 2024 г. Предходната година безплатни курсове по китайски език за ученици се организираха и в бургаската регионална библиотека, а успоредно с това се провеждаха и в три бургаски училища, където има сформирани групи от желаещи. Такива обучения се провеждат по желание на ученици и родителите от есента на 2016 година в различни бургаски училища. Те се водят от китайски преподаватели-доброволци, които институтът "Конфуций" изпраща, а Община Бургас има ангажимент да осигури техния престой в града.

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:02 на 05.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация