site.btaВисшето училище по агробизнес и развитие на регионите проведе научна конференция, посветена на иновациите за регионална устойчивост

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проведе научна конференция, посветена на иновациите за регионална устойчивост
Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проведе научна конференция, посветена на иновациите за регионална устойчивост
Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проведе Международна годишна научна конференция, посветена на иновациите за регионална устойчивост. Снимка: ВУАРР

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив проведе международна годишна научна конференция тема "Иновации за регионална устойчивост". За първи път част от форума бе сесия ''ВУАРР инкубатор'' за представяне на иновативни студентски идеи. Отличените участници ще бъдат препоръчани за участие в следващото издание на "Инвест инкубатор" – събитие, организирано от Европейския университетски алианс ''Инвест'', съобщиха от ВУАРР.

В научния форум взеха участие представители от България, Украйна и над 30 участници от Молдова, представляващи няколко университета и научни организации. Конференцията обедини студенти, докторанти, преподаватели и изследователи, които дискутираха ключови въпроси, свързани с иновациите и устойчивото развитие на регионите.

Форумът включваше конкурс за най-добра студентска разработка и конкурс за млад учен/докторант, като резултатите научното жури ще обяви през месец януари 2025 г., след като бъде направено подробно рецензиране на представените разработки.

Събитието предостави платформа за изява на иновативни изследвания и идеи в областта на устойчивото развитие и затвърди ангажимента на висшето училище в Пловдив към подкрепа на млади таланти и популяризиране на научните изследвания, насочени към устойчивото развитие и регионалните иновации, отбелязват от ВУАРР.

/ЙВЛ

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:09 на 20.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация