site.btaУниверситетът по хранителни технологии в Пловдив удостои италиански бизнесмен с отличието „Професор от практиката“

Университетът по хранителни технологии в Пловдив удостои италиански бизнесмен с отличието „Професор от практиката“
Университетът по хранителни технологии в Пловдив удостои италиански бизнесмен с отличието „Професор от практиката“
Проф. Галин Иванов (вляво), ректор на УХТ и Микеле Санторели. Снимка: Университет по хранителни технологии в Пловдив

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив удостои с почетна грамота „Професор от практиката“ и почетен знак на ректора италианския бизнесмен Микеле Санторели. Отличието му бе връчено от ректора проф. Галин Иванов на тържествено заседание на Ректорския съвет, съобщи Ирена Чернишева от от УХТ - Пловдив. Това е признание  за големия  принос в подобряването на учебната материално-техническа база на университета.

Таза награда е и символ на ценната връзка между науката и бизнеса, която е основополагаща за развитието на бъдещите поколения и справянето с глобалните предизвикателства. В съвременния свят, който се променя с висока скорост, връзката между бизнеса и образованието е по-важна от всякога, е заявил Микеле Санторели. Според него само чрез съвместни усилия  може да се отговори на предизвикателствата на индустрията, да се насърчава устойчивото развитие и да се изгражда стабилно и процъфтяващо бъдеще.

"Като ръководител на компания с утвърдени традиции в хранителния сектор, добре осъзнавам колко важно е да инвестираме в знания, иновации и технологии. С вашия труд вие сте доказали, че сте не само средище на академични постижения, но и двигател на прогреса, подготвящ младите специалисти за реалния бизнес свят. Не случайно в екипа, с който работя, над 10 души са възпитаници на Университета по хранителни технологии Пловдив. Искам да изразя своята благодарност към ръководството на Университета за неимоверните  усилия да подготвя кадри, които да са готови да отговарят на нуждите на съвременния пазар. Тази награда е не само признание за труда ми, но и отговорност ‒ да продължа да работя за създаването на нови възможности за младите хора и за укрепването на партньорствата между индустрията и академичния свят”, е добавил още Микеле Санторели.

Микеле Санторели живее и развива бизнес в региона на Пловдив. Професионалната му кариера започва през 1994 г. като оперативен директор на семейната компания „Санторелли“, първа в Европа и шеста в света по преработка на череши. През 2012 г. е назначен за главен изпълнителен директор на „Куминяно фрут“ и на „Сирио БГ“, дружества от група  "Санторелли" . Микеле Санторели е член на сдружение "Бизнесът за Пловдив", председател на фондация "Творци на надежда" и член на борда на директорите на отбора по хокей на трева за деца с увреждания "Непримиримите". Носител е на множество награди ‒ през октомври 2020 г. получава благодарствена грамота от Пловдивската света митрополия. Носител е на приза "Фермер на Тракия"  през 2010 и 2022 г. През ноември 2022 г. е награден с орден "Свети апостол Ерм" от Пловдивската света митрополия, година по-късно получава званието "Носител на доброто на годината". 

За БТА Ирена Чернишева каза, че отличието почетна грамота „Професор от практиката“  на Университетът по хранителни технологии в Пловдив се връчва за първи път, зардари огромният личен принос на Микеле Санторели за модернизирането на учебната и материално-техническа база на университета. А също и за огромният му принос за връчването на почетното звание "Доктор хонориз кауза" на посланика на Италия Джузепина Дзара през месец май миналата година.

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:07 на 13.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация