site.btaИнж. Борис Калибацев бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив

Инж. Борис Калибацев бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив
Инж. Борис Калибацев бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив
Снимка: Университет по хранителни технологии - Пловдив

Инж. Борис Калибацев бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии (УХТ) - Пловдив. Това стана на тържествена церемония,  състояла в зала "Хоризонт“ на висшето училище, съобщиха от пресцентъра му. Титлата му бе връчена от ректора проф. Галин Иванов и е за изключителния принос на инж. Калибацев за развитието на университета и на хранителната индустрия в България.

Борис Калибацев е роден на 12 септември 1961 г. в Петрич. Придобива магистърска степен, специалност „Технология на месото и рибата“, във Висшия институт по хранително-вкусова промишленост ( УХТ – Пловдив). Провел е и дългосрочна специализация по икономика към Университета за национално и световно стопанство в София. Професионалната кариера на инженер-технолог Борис Калибацев започва в месокомбинат „Родопа“ в Пловдив през 1986 г., а от 1997 г. той е собственик и управител на „Филикон-97“.

Инж. Калибацев е член на Управителния съвет на Българската агрохранителна камара. Неговата компания „Филикон-97“ е водеща в Пловдив и една от най-големите фирми в България с традиции в производството на консервирани храни и плодови сокове. Фирмата е сред най-дългогодишните и постоянни партньори на УХТ, подпомагащи практическото обучение на студентите чрез осигуряване на практики и стажове. Много от студентите след дипломирането си започват професионалната си кариера в компанията. Бидейки бивш възпитаник на Университета по хранителни технологии, инж. Калибацев има съществен принос не само за популяризиране и утвърждаване на имиджа на университета, но също и за подобряване на учебната материално-техническа база, посочиха от висшето училище. С негово съдействие  се организират и всички престижни форуми и знакови събития на УХТ през последните 20 години.

"Този университет, на който аз съм рожба, е всичко за което аз съм се борил. Умолявам преподавателите да работят още по-активно за неговото развитие. Все пак тук са се раждали всички директори на хранителната индустрия в България", заяви инж. Калибацев.

По-рано тази година академичното ръководство на университета удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ Алехандро Поланко Мата, посланик на Испания у нас в периода 2019-2024 година. 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:20 на 26.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация