site.btaЖурналистите в Пазарджик учредиха ученически конкурс в памет на своя колега Любомир Илков

Журналистите в Пазарджик учредиха ученически конкурс в памет на своя колега Любомир Илков
Журналистите в Пазарджик учредиха ученически конкурс в памет на своя колега Любомир Илков
Журналистите в Пазарджик учредиха ученически конкурс в памет на своя колега Любомир Илков Снимка: Кореспондент на БТА в Пазарджик Николета Манджукова

Журналистическата гилдия в Пазарджик учреди конкурс за средношколци на името на дългогодишния кореспондент на вестник "24 часа" Любомир Илков.

Право на участие имат учениците от 9 до 12 клас от област Пазарджик. Конкурсът ще се проведе в три раздела: репортаж, интервю и очерк, като темата е по избор на участниците. Няма ограничения и в обема на тестовете.

Във всеки един от жанровете ще има по три награди. Предвидена е и награда за преподавател, който е оказвал активно съдействие на група от участниците, постигнала най-високи резултати в конкурса. 

Конкурсните материали трябва да бъдат предадени до 18 април 2025 г. на e-mail competition_ilkov24@abv.bg или на хартиен носител.

Награждаването на победителите ще се проведе в навечерието на 21 май 2025 г. в пресклуба на БТА в Пазарджик.

С този конкурс  ще бъде стимулиран интересът на подрастващите към професията на журналистите, а най-добрите биха могли да я изберат за свое поприще, каза съпругата на Любомир Илков- Лучия.

Семейството на журналиста осигурява паричната стойност на наградите.

Любомир Илков е роден 3 декември 1959 година в гр. Батак. Работи като кореспондент на вестник "24 часа" в продължение на 28 години, отличаван е с награди за журналистика. Автор е на книгата "Белнейски и убиецът", посветена на хронологията на събитията от разследването на едно от най-тежките престъпления в Пазарджишко - убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски, извършено в края на януари 2006 г. Любо Илков си отиде от този свят на 16 май 2022 г.

 

 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:32 на 20.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация