site.btaАна Аврамова-Пешева изучава в нова изложба амалгамата между наука и мистични ритуали

Ана Аврамова-Пешева изучава в нова изложба амалгамата между наука и мистични ритуали
Ана Аврамова-Пешева изучава в нова изложба амалгамата между наука и мистични ритуали
Творба на Ана Аврамова-Пешева (Mano de Ana). Снимка: Екипът на събитието

Ана Аврамова-Пешева (Mano de Ana) представя новата си изложба „Амалгама“. Експозицията ще бъде показана в Cryptid Art Space в София от 11 до 23 ноември, съобщават организаторите.

„А-мал-га-ма - сплав от живак и други метали. Съвкупност, съчетаване на привидно несвързани компоненти. Колекция от спомени, създадени от интерес към естествознанието и мистицизма, които пряко повлияват цялата работа на Ана. Комбинация от събирани през годините причудливи форми, които намира през годините и работата й в различни медиуми - графика, илюстрация, фотографски техники“, разказват от екипа.

По думите им авторката изучава сливането, амалгамата между науката и мистичните ритуали, прилагани през вековете и тяхната изглеждаща далечна, но всъщност много тясна връзка.

Ана Аврамова-Пешева  е родена в София през 1992 г.. Преди пет години се запознава със своето алтер его Mano de Ana. Оттогава се занимава предимно с научна илюстрация и графика, вдъхновена от естествознанието и мистицизма. Интересува се и от аналогова фотография и алтернативни фотографски процеси и се старае да включи всяко ново знание в работата си. Тя е поддръжник на аналоговата, ръчна, занаятчийска работа и punk diy естетиката. Принтовете й включват мотиви от ботаниката, анатомията, ентомологията, преплетени с елементи от различни езически ритуали и вярвания.

/ВСР

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:26 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация