site.btaНад 1600 първокурсници посрещна Русенският университет

Над 1600 първокурсници посрещна Русенският университет
Над 1600 първокурсници посрещна Русенският университет
Над 1600 първокурсници посрещна днес Русенският университет. Снимка: Кореспондент на БТА в Русе Бисер Тодоров

Новата академична година в Русенския университет "Ангел Кънчев" беше открита тържествено днес. 

Ректорът проф. д-р инж. Генчо Попов приветства студентите, като им пожела „На добър час“ и им благодари, че са избрали Русенския университет. 

„Вероятно вече знаете, че много от възпитаниците на Русенския университет са висококвалифицирани професионалисти, които заемат ключови позиции в управлението, здравеопазването, правосъдието, сигурността, образованието, индустрията и бизнеса, както в региона, така и в страната", каза проф. Попов, като пожела на студентите да следват смело мечтите си. 

Той поздрави гостите и преподавателите от името на академичното ръководство и отбеляза, че в аудиториите, учебните зали и лабораториите тази година влизат над 1600 нови студенти. 

Кметът на Община Русе Пенчо Милков, народните представители Златан Златанов и Георги Кръстев, както и отец Милен от Русенската света митрополия, поздравиха също ръководството и преподавателите на висшето учебно заведение. 

Послания към колегите си отправиха председателят на Студентския съвет Ангел Иванов и Емануела Дюлгерова, първокурсничка от специалност „Финансова математика“, която е една от приетите студенти с най-висок състезателен бал. 

След официалното тържество, откриването на новата 2024/2025 академична учебна година продължи по факултети, където първокурсниците се запознаха с деканските си ръководства. 

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:45 на 16.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация