site.btaМира Сталева е преизбрана в борда на Европейската филмова академия

Мира Сталева е преизбрана в борда на Европейската филмова академия
Мира Сталева е преизбрана в борда на Европейската филмова академия
Мира Сталева е преизбрана в борда на Европейската филмова академия, визия – НФЦ

Мира Сталева е преизбрана в борда на Европейската филмова академия (ЕФА), съобщават от Националния филмов център.  

БТА припомня, че Сталева е първият българин, влязъл в борда на ЕФА през април 2022 година. Сред най-важните приоритети на ЕФА са популяризирането и защитата на европейското кино и  необходимостта от единство в рамките на европейската индустрия. 

Създаването на ЕФА е инициатива на група от 40 от най-авторитетните европейски кинотворци, събрани през ноември 1988 година по случай първата церемония на Европейските филмови награди. Академията е основана през 1989 година, а неин първи президент e Ингмар Бергман. След него дългогодишен президент на ЕФА е Вим Вендерс, като постът се поема от Агнешка Холанд през 2021 г. Настоящ председател на борда е продуцентът Майк Дауни. През 2021 година за директор и CEO е назначен Матаяс Вутер Кнол.

ЕФА е общност от над 4200 членове, активни във филмовата индустрия и една от нейните задачи е да популяризира европейското кино, да споделя знания и да образова публика от всички възрасти. Позиционирайки се като водеща организация на всички заети в създаването на кино на територията на Европа, ЕФА е медиатор във важни дебати в рамките на индустрията. Академията се стреми да обедини всички, които обичат европейското кино, а ежегодната кулминация се изразява в организирането и промотирането на Европейските филмови награди.

/ДД

/ТС/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:23 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация