site.btaВъв Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия, свързана с Климентовите дни и със 135-годишнината на Софийския университет

Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия, свързана с Климентовите дни и със 135-годишнината на Софийския университет
Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия, свързана с Климентовите дни и със 135-годишнината на Софийския университет
Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия, свързана с Климентовите дни и със 135-годишнината на Софийския университет. Снимка: СУ

Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия в рамките на честванията на Климентовите дни и на 135-годишнината на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Програмата на научната сесия включва среща на студенти и преподаватели от Факултета по химия и фармация с представители на бизнеса и индустрията, както и академични лекции, и постерни съобщения на учени и гости.

Събитието бе открито от декана на факултета проф. д-р Анела Иванова, която изрази радостта си да бъдат заедно на традиционната ежегодна научна сесия, на която могат да се запознаят с научните изследвания на своите колеги.

Проф. Борис Гълъбов, доайен на Факултета по химия и фармация, представи исторически поглед към историята на факултета още от създаването на Софийския университет, неговите изявени преподаватели през годините, развитието на учебната и лабораторната база, промяната в учебните планове и други.

Събитието продължи с лекция на проф. Николета Фотаки от Университета в Бат, Великобритания, с представяне на пленарни доклади и постерна изложба във фоайето пред аудитория 210 на факултета.

"По традиция научната сесия ще завърши с демонстрация на зрелищни химични експерименти пред широка аудитория на "Корпуса за бързо гърмене" към Факултета по химия и фармация", съобщават организаторите.


 

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:18 на 05.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация