site.btaЕксперти, търговци и любители на храната ще присъстват на Международната изложба за храни, напитки и технологии ФУДТЕХ 2025

Експерти, търговци и любители на храната ще присъстват на Международната изложба за храни, напитки и технологии ФУДТЕХ 2025
Експерти, търговци и любители на храната ще присъстват на Международната изложба за храни, напитки и технологии ФУДТЕХ 2025
Снимка: Международен панаир - Пловдив

Експерти, ресторантьори, търговци и любители на добрата храна се събират в рамките на Международната изложба за храни, напитки и технологии ФУДТЕХ 2025, съобщиха от Международен панаир - Пловдив. От 18 до 22 февруари в пловдивския панаир изложението ще изненада едновременно както ценителите на гурме деликатеси от различни краища на света, така и почитателите на автентични български продукти. 

Тази година специализираната изложба е разположена в три палати - Градът на вино и деликатесите обхваща Палата 8 и част от Палата 7, а технологичната зона е отново в Палата 11. ФУДТЕХ отново ще бъде част и от единствения на Балканите мегафорум за селско стопанство, вино, храни и оборудване. ФУДТЕХ се провежда едновременно с престижните изложби АГРА - за селско стопанство и ВИНАРИЯ - за лозарство и винарство.

С възможностите за бизнес контакти и условията да представят своите изделия пред многохилядна публика всяка година ФУДТЕХ привлича представители на водещи компании и експерти в сектора на хранителната промишленост. Изложбата е привлекателна за специалистите, защото представя най-новите иновации от целия сектор. Изложбата разширява възможностите за среща с потенциални партньори и потребители.

Тази година програмата на Международната изложба за храни, напитки и технологии ще включва и два дни, посветени на традиционния италианския сладолед. Събитията са част от проекта "Пътят на джелатото" (GELATOn the ROAD, CREA-CULT-2022-COOP) по програма "Творческа Европа". Целта е да се популяризират местното културно наследство и идентичност чрез вкусове и традиции. Партньор от България е Търговско-промишлена палата Враца.

На 18 февруари посетителите ще имат възможност да се запознаят с историята и тънкостите на приготвянето на автентичното италианско джелато. Ще се проведат демонстрации от известни шеф-готвачи, които ще разкрият тайната на перфектния сладолед и ще представят иновативни вкусове в т.нар. Pop-up Музей на Джелатото. 

На 19 февруари предстои джелато състезанието "Sustainable Scoops". То ще събере талантливи производители, които ще създадат джелато с местен вкус. Те ще представят своите рецепти пред експертно жури и посетители, които не само ще дегустират, но и ще гласуват за най-доброто предложение. Излъченият победител ще получи възможността за участие във финалното състезание на проекта в Лонгароне Фиере, Италия.

Събитието отново се организира в партньорство с браншови асоциации и се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните. През 2024 година близо 140 директни изложители и представители на фирми от шест държави - България, Гърция, Турция, Италия, Испания и Пакистан, бяха част от изложението.

/ЕС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:51 на 05.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация