site.btaАктуални проблеми на хранително-вкусовата промишленост ще бъдат обсъдени на 14-ата Национална научно-практическа конференция в Пловдив

Актуални проблеми на хранително-вкусовата промишленост ще бъдат обсъдени на 14-ата Национална научно-практическа конференция в Пловдив
Актуални проблеми на хранително-вкусовата промишленост ще бъдат обсъдени на 14-ата Национална научно-практическа конференция в Пловдив
Снимка: Дима Шопова/БТА, архив

Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба ще бъдат дискутирани по време на 14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие. Това съобщиха организаторите от Съюза по хранителна промишленост. Събитието ще се проведе на 21 февруари в Международния пловдивски панаир. 

Програмата на конференцията предвижда практически упражнения и дискусия по всички въпроси, вълнуващи производителите от хранителния бранш относно проверка от контролните органи от българските ведомства и ЕС.

Част от темите, които ще бъдат засегнати, са зелената сделка, промени в законодателството и контрола, насочени към повишаване на качеството и безопасността на биологичните храни, както и актуални проблеми и решения при здравословното хранене.

Основна цел на събитието е да запознае участниците с актуалните изисквания и решения за производителите на храни, напитки, добавки и оборудване. Специален фокус ще се постави и върху практическите аспекти на контрола от българските и европейските институции.

В ролята на лектори на 14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие ще влязат водещи експерти от Министерството на земеделието и храните (МЗХГ), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), Университета по хранителни технологии, Института по консервиране и качество на храните и други.

"Конференцията се провежда съвместно с Университета по хранителни технологии - Пловдив и основно участниците са студенти, докторанти, преподаватели, доценти, професори плюс представители на фирми от хранителния бранш. Миналата година присъстваха около 120 човека на конференцията с около 25-30 презентации на различни теми, свързани с хранителния бранш. Интересът е голям, надявам се, че и тази година ще е така", коментира за БТА инж. Соня Бургуджиева, главен секретар на Съюза по хранителна промишленост. 

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:30 на 30.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация