site.bta"Мълбъри" отхвърля оферта за придобиване от "Фрейзърс груп" за 111 милиона лири

"Мълбъри" отхвърля оферта за придобиване от "Фрейзърс груп" за 111 милиона лири
"Мълбъри" отхвърля оферта за придобиване от "Фрейзърс груп" за 111 милиона лири
Снимка: AP/Kin Cheung

Производителят на луксозни дамски чанти "Мълбъри" (Mulberry) съобщи, че най-големият му акционер е отхвърлил ново предложение за придобиване от страна на "Фрейзърс груп"  (Frasers Group) на Майк Ашли, съобщи ДПА. 

Модната компания, чийто акции се търгуват на Лондонската фондова борса, съобщи тази сутрин на акционерите, че работи със съветници от "Хулихан" (Houlihan), за да обмисли позицията си.

"Мълбъри" добави, че ще излезе с допълнително съобщение по въпроса.

В петък собственикът на "Спортс дайрект" (Sports Direct) - "Фрейзърс груп" представи подoбрено предложение за закупуване на "Мълбъри" на стойност 111 млн. бр. лири (132,7 млн. долара).

"Фрейзърс" навлезе по-сериозно през последните години в сектора на луксозните стоки, включително като увеличи дела си в "Хуго Бос" (Hugo Boss), като вече притежава приблизително 37 на сто от акциите на компанията.

Тя предложи да плати по 150 пенса на акция за останалата част от бизнеса, която все още не притежава, за да поеме контрола.

Предишната оферта за 130 пенса на акция, която оценяваше "Мълбъри" на 83 млн. британски лири, беше отхвърлена по-рано този месец.

"Мълбъри" потвърди, че най-големият му акционер "Шалис" (Challice), контролиран от сингапурския предприемач Кристина Онг и съпруга й Онг Бенг Сенг, обяви, че не планира да продава на "Фрейзърс".

Групата е мажоритарен акционер с дял от приблизително 56 на сто в компанията и, за да бъде одобрено което и да е споразумение, тя ще трябва да гласува положително.

От "Шалис" заявиха, че "сега не е подходящо време за продажбата на "Мълбъри" и изразиха съжалението си за разсейването, което възможната оферта е предизвикала в компанията. 

/ИЦ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:17 на 14.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация