site.btaЕксперти ще обсъдят на форум в София сигналите за постепенното възстановяване на бизнеса

Експерти ще обсъдят на форум в София сигналите за постепенното възстановяване на бизнеса
Експерти ще обсъдят на форум в София сигналите за постепенното възстановяване на бизнеса
Снимка: "Кофас"

Деветото издание на конференцията по управление на риска на "Кофас" ще се състои на 31 октомври в София, съобщиха организаторите.

Темата на форума е "Рисковете на оптимизма". В него ще участват представители на бизнеса, икономически анализатори, банкови и кредитни експерти, предприемачи и риск анализатори, които ще обсъдят дали се наблюдава икономическо възстановяване у нас, как бизнесът изпраща сигнали за подобрение на икономическата среда, какви рискове може да крие прекомерният оптимизъм за бъдещото развитие на икономиката.

По време на дискусията ще бъде коментирана променящата се икономическа ситуация и въпросът дали е време бизнесът да започне да взема смели решения, предвид признаците за икономически растеж. Главният икономист на "Кофас" за Централна и Източна Европа Грегорж Шилевич ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Пламен Димитров, управител на "Кофас България", ще представи данни за рисковете по сектори. 

Сред участниците във форума ще бъдат още Петко Карамочев, главен изпълнителен директор и съосновател на "Индустрия", Ирена Цакова, главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс" ЕАД, Щерьо Ножаров, икономически съветник в БСК.  

"В последно време все по-често се обсъжда излизането от рецесията след значимите глобални събития в областта на здравеопазването и геополитиката, както и постепенното възстановяване на бизнес климата. Затова решихме да посветим Деветата конференция на "Кофас" по управление на риска на темата "Рисковете на оптимизма", коментира Пламен Димитров.

Конференциите за управление на риска на "Кофас" се провеждат повече от 20 години в 30 страни.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:22 на 30.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация