site.bta"Къриън еър" спира да предлага чашата с горещи нудли във връзка с нарасналия брой инциденти заради турбуленцията

"Къриън еър" спира да предлага чашата с горещи нудли във връзка с нарасналия брой инциденти заради турбуленцията
"Къриън еър" спира да предлага чашата с горещи нудли във връзка с нарасналия брой инциденти заради турбуленцията
Снимка: AP/Frederic Scheiber

"Къриън еър" (Korean Air)  ще спре да сервира чашите с инстантни нудли, популярна закуска в Корея, за приготвянето на която е необходима вряща вода  при полетите на дълги разстояния, предаде Ройтерс. Това е част от промените в отговор на нарасналия брой инциденти.

Опасенията заради турбуленцията на самолетите нараснаха, откакто при полет на "Сингапур еърлайнс" (Singapore Airlines) от Лондон през май  стана инцидент, довел до смъртта на един човек и десетки ранени. 

"Решението е част от проактивните мерки за безопасност в отговор на повишената турбулентност и цели да предотврати запалвания", се посочва в публикуваното днес комюнике на "Къриън еър".

Чашата с нудли е популярна част от обслужването на авиопревозвача по време на полет, със силно присъствие в социалните медии. 

"Къриън еър" обяви миналия месец, че инцидентите заради турбуленция се увеличават и ще приключва с обслужването при полетите на дълги и средни разстояния с 20 минути по-рано, завършвайки обслужването 40 минути преди кацането.

Сервирането на горещите чаши  с нудли в плътно разположените една до друга седалки в икономична класа ще спре от 15 август. Закуските ще включват сандвичи, наденици на пръчка и джоб сандвичи, обяви авиопревозвачът.

"Къриън еър", една от общо 21 авиокомпании, които се присъединиха към платформата за обмяна на информацията за турбуленцията в реално време, пусната от Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА) през 2002 г. 

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:20 на 01.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация