site.btaКакво е влиянието на тенденциите в храните и тяхното качество върху туристическия сектор ще обсъдят участниците в кръгла маса в София

Какво е влиянието на тенденциите в храните и тяхното качество върху туристическия сектор ще обсъдят участниците в кръгла маса в София
Какво е влиянието на тенденциите в храните и тяхното качество върху туристическия сектор ще обсъдят участниците в кръгла маса в София
Снимка: Тодор Ставрев/БТА, архив

Кръгла маса на тема "Влияние на тенденциите в храните и тяхното качество върху туристическия сектор" ще се проведе в Националния пресклуб на БТА в София от 11:00 днес, съобщиха организаторите от Сдружение "За достъпна и качествена храна" 

Дискусията ще обхване темите за привличане на туристи чрез кулинарни преживявания; партньорства между хотелиери и ресторантьори за създаване на комплексни туристически продукти; нарастваща популярност на кулинарния туризъм и как ресторантите могат да се възползват от това; влияние на тенденциите в храните върху туристическия сектор; бъдеще на еногастрономическия туризъм.

В кръглата маса ще се включат Мария Филипова от Комисията за защита на потребителите (КЗК), изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти "Бг Фиш" Йордан Господинов, председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов, Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), д-р Кремена Стоева и д-р Татяна Николова от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В събитието ще вземат участие и представители на Министерството на туризма, Министерството на икономиката и индустрията, Университета по хранителни технологии - Пловдив.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:20 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация