site.btaПроизводители на традиционни български консерви участват на изложението Alimentaria 2024, което започна днес в Барселона

Производители на традиционни български консерви участват на изложението Alimentaria 2024, което започна днес в Барселона
Производители на традиционни български консерви участват на изложението Alimentaria 2024, което започна днес в Барселона
Снимка: "Традиционни български консерви"

Родни производители на традиционни български консерви участват на изложението Alimentaria 2024, което се провежда в Барселона от 18 до 21 март. Те са заложили на представяне "3 в 1" – на отличителния вкус на българските плодове и зеленчуци, приготвени по традиционни рецепти в модерни и високотехнологични фабрики, съобщиха от Асоциация "Традиционни български консерви".

Тази година Alimentaria заема 100 000 кв.м изложбени площи, където са разположени щандовете на 3161 изложителя. От тях 34 на сто са международни участници от 57 държави. Очаква се посетителите да надхвърлят 100 000 от над 150 страни, като между тях са регистрирани рекорден брой от 2200 световни търговци от над 80 страни от всички  континенти. 

На колективния щанд на България, който се намира е в центъра на сектор "Консерви" в палата 5, продукцията си представят "Дерони – Стара Загора", "Джем и Джем", "Фрукто Сливен", "Топс Хони". Българското колективно участие се организира от Асоциация "Традиционни български консерви", с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие". 

"Щастливи сме, че освен с щанда ни, имаме възможност да се представим и със специален видеоматериал, който се излъчва на екрани в две ключови места на изложението – в Alimentaria Horeca Buyers hub в зала 3 и Alimentaria hosted buyers Hub в зала 5. Това са фокусни точки за всички изложители и посетители, които концентрират вниманието към качеството и новите трендове в производството и потреблението на храни. Използваме всички маркетингови способи, за да поставим България на високото ниво, което заслужават първокласните ни преработени продукти", каза Димитър Ангелинов, председател на УС на Асоциация "Традиционни български консерви".

По думите му участието на изложението е много важно за асоциацията и нейните членове заради възможността да стъпят на нови пазари и ниши в сектора на консервираните традиционни хранителни продукти. Според Ангелинов, секторът е един от най-динамично развиващите се в момента, с голям потенциал за растеж. "Представянето ни дава възможност за директни контакти с търговци, мениджъри на хранителни вериги, вносители и дистрибутори и много ценна информация за търсене и предпочитания за региона на Средиземноморието и Магреб, както и Европа", допълни той. 

Очаква се да бъдат проведени множество бизнес срещи, разпределени между целодневен график за дегустации за професионалисти и ценители на преработени плодове и зеленчуци. Българските участници ще се включат активно в богатата програма от събития и инициативи, насочени към основните предизвикателства пред хранително-вкусовата промишленост по отношение на иновациите, цифровизацията и интернационализацията на пазарите. Повече от 350 сесии, включително презентации, кръгли маси, конгреси и демонстрации с участието на близо 700 експерти от най-високо ниво, са част от програмата на изложението.

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:13 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация