site.btaСметките за парно в София през февруари са по-ниски заради високите температури

Сметките за парно в София през февруари са по-ниски заради високите температури
Сметките за парно в София през февруари са по-ниски заради високите температури
Снимка: Борислава Бибиновска/БТА, архив

С 19 процента по-малко е потребената топлинна енергия през февруари спрямо същия период на миналата година. Това съобщиха от "Топлофикация - София". От там посочват още, че с 32 на сто по-малко е консумацията спрямо януари 2024 г.

Високите температури през февруари доведоха до по-ниско потребление на топлинна енергия и съответно до по-ниски сметки както за абонатите на прогнозно отчитане, така и за тези с реален отчет, допълват от столичното топлофикационно дружество. По данни на НИМХ средномесечната температура за периода е 7,6 градуса, с 6,7 градуса по-висока спрямо януари 2024 г.

Сравнителният анализ показва, че 55 процента от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За 21 на сто от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва 3 процента са на стойност над 300 лв., посочват от "Топлофикация София".

Информация за индивидуалното потребление на всеки имот клиентите могат да видят на втора страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон.

Февруарските фактури са достъпни онлайн на www.toplo.bg, както и в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, припомнят от "Топлофикация София".

При регистрация в портала "Моето Топло" на сайта на "Топлофикация София" клиентите на дружеството могат да следят своите задължения и плащания до 36 месеца назад, както и да се възползват от други електронни услуги, които топлофикационното дружество предлага само за регистрираните в портала клиенти.

При необходимост от допълнителна информация и въпроси могат да се свържат с нас на информационния телефон 0 700 11 111, се посочва още в съобщението.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:20 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация