Според президента на организацията Даниел Леман:

site.btaЧленството на България в Международнатa асоциация за млади готвачи ще съдейства за привличането на млади кадри

Членството на България в Международнатa асоциация за млади готвачи ще съдейства за привличането на млади кадри
Членството на България в Международнатa асоциация за млади готвачи ще съдейства за привличането на млади кадри
снимка: Христо Касабов/БТА, архив

Членството на България в Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs) ще съдейства за повишаването на качеството на услугата и за привличането на млади кадри в професията. Това стана известно при представянето на дейността на организацията от нейния президент Даниел Леман пред членовете на парламентарната Комисия по туризъм.

За нас като организация на младите е много важно във всички 16 страни, в които присъстваме, да може да се обменят идеи, да се обсъждат проблемите и наученото и така да ставаме по-силни в работата и по отношение на служителите, каза Леман. Важно е как да се мотивират младите хора да дойдат в ресторантите, в кухнята и да има подходящи обучители, които да помагат на следващото поколение в туризма и услугите да разгърнат своя потенциал, каза президентът на JRE.

Леман каза, че организацията има програми за чиракуване в ресторанти и обикновено те са насочени към млади хора на 16 – 17 години, които са на прага на нова кариера в отрасъла. Нашият бранш не е нещо лошо, това, което ние правим, го правим със сърцето си и с цялата си любов, на тази дейност ние гледаме като на изкуство, каза президентът на JRE, който има и ресторант.

Той посочи, че през последните 12 години организацията е имала опит с присъединяването на Хърватия и Словения, страни, в които по думите му не е имало дълбоки кулинарни постижения и ресторанти с високо качество, но с помощта на JRE тенденцията се е обърнала.

Леман отбеляза, че Асоциацията е основана преди 50 години във Франция като организация с идеална цел и обединява 400 души от 16 държави. Вчера имахме възможност да отпразнуваме включването на още една държава на нашата карта, допълни той.

Организацията се занимава с отстояването на високите стандарти в ресторантьорството и хотелиерството. Общо ние имаме 300 звезди Мишлен и 460 точки, каза Леман. Той посочи, че целта е да се изгради структура от членове на организацията в България, които да развиват дейност у нас, а за тях ще е възможност да създадат контакти с други държави. Не мога да ви обещая, че Гид "Мишлен" веднага ще дойде в България, това е дълъг процес, но когато се създаде качество, това идва от само себе си, каза Леман, като подчерта важността на качеството на продуктите.

По-рано днес от Министерството на туризма съобщиха, че България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE.

/ИЦ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:06 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация