site.btaДържавен фонд "Земеделие" обяви прием по две нови интервенции в лозаро-винарския сектор от 1 до 15 декември

Държавен фонд "Земеделие" обяви прием по две нови интервенции в лозаро-винарския сектор от 1 до 15 декември
Държавен фонд "Земеделие" обяви прием по две нови интервенции в лозаро-винарския сектор от 1 до 15 декември
Снимка: Ивона Величкова/БТА, архив

От 1 до 15 декември ще се проведе първият прием по двете интервенции "Информиране в държавите членки" и "Популяризиране в трети държави" в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г. съобщи Държавен фонд "Земеделие".

По интервенция "Популяризиране в трети държави" бюджетът от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ) е 686 700,31 лева за финансовата 2024 г., 977 900 лева за 2025 г. и 977 900 лева за 2026 г. От националния бюджет са заделени 412 020,19 лева за 2024 г., 586 740 лева за 2025 г. и 586 740 лева за 2026 г. 

По интервенция "Информиране в държавите членки" бюджетът от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ) е 759 570,37 лева за финансовата 2024 г., 977 900 лева за 2025 г. и 977 900 лева за 2026 г. От националния бюджет са заделени 455 742,22 лева за 2024 г., 586 740 лева за 2025 г. и 586 740 лева за 2026 г.

Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) на Държавен фонд "Земеделие" с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Миналата седмица ДФЗ информира кандидатите за предоставяне на финансова помощ по интервенция "Преструктуриране и конверсия на лозя", че срокът на приема се удължава до 30 ноември 2023 г.

С изменението на Наредбата се отменя една от допустимите дейности по интервенцията, а именно "Закупуване на гроздокомбайни, прикачен инвентар за обработка на лозовото насаждение и други машини за наблюдение и обработка, които не са транспортни средства".

/СС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:01 на 04.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация