site.btaСпад в приходите от дейността си през септември са отчели 51,6 на сто от анкетираните от НСИ управители на места за настаняване

IF 12:41:01 27-10-2021
ZM1238IF.007
статистика - места за настаняване

Спад в приходите от дейността си през септември
са отчели 51,6 на сто от анкетираните от НСИ
управители на места за настаняване


София, 27 октомври /Екатерина Тотева, БТА/
Намаление в приходите от дейността си през септември спрямо предходния месец са отчели 51,6 на сто от анкетираните от Националния статистически институт управители на места за настаняване, докато при 42 на сто няма промяна.
През септември 50,9 на сто от анкетираните управители са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 51,3 на сто са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 37,5 на сто - на нощувката.
За наетия персонал 24,5 на сто от ръководителите са предприели като мярка освобождаване/съкращаване, 18,3 на сто - платен отпуск, а 8,3 на сто - неплатен отпуск. От преминаване на непълно работно време са се възползвали 6 на сто от мениджърите, 2,9 на сто са предприели мярката намаляване на възнагражденията на персонала, а 2,4 на сто - дистанционна форма на работа. Същевременно 9,4 на сто от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.
През следващия един месец 41,5 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50 на сто от разходите за дейността със собствени средства, 39,5 на сто - че ще успеят до 100 процента, а 18,9 на сто от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.
За бъдещата си активност в краткосрочен план 40,3 на сто от ръководителите смятат да продължат да работят, 35,7 на сто - да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 21,8 на сто предвиждат временно да преустановят дейността си, а 1,8 на сто прогнозират да я прекратят.
/ЦМ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 22:51 на 01.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация